Studiaza liber - oriunde, oricand!

Ingrijitor batrani la domiciliu

curs on-line ingrijitor batrani la domiciliu

Cursul online de Ingrijitor batrani la domiciliu asigura pregatire profesionala de specialitate in vederea insusirii competentelor si abilitatilor necesare desfasurarii activitatilor specifice ingrijirii persoanelor varstnice.

Serviciile unui profesionist in domeniul ingrijirii persoanelor varstnice la domiciliu pot avea un impact major asupra calitatii existentei persoanelor, in contextul degradarii fizice si psihice experimentate in ultima parte a vietii. Scopul ingrijirii la domiciliu este de a asigura un anumit grad de confort persoanei asistate in functie de necesitatile acestuia, precum si un trai demn in mediul familiar persoanei varstnice.

 

Pret: 250.00 Lei

Conform statisticilor din ultimii ani, gradul de imbatranire al populatiei este in continua crestere, fapt ce presupune si o crestere a necesitatii de ingrijire la domiciliu, tinand cont de faptul ca aceasta nevoie se manifesta la cel putin 20% din numarul varstnicilor.

De-a lungul timpului, pe fondul prefigurarii unei societati moderne si civilizate, preocuparea pentru necesitatile si interesele persoanelor varstnice a cunoscut importante transformari si o evolutie continua, in raport si cu modificarile legislative in domeniu. In acest context, calitatea vietii si bunastarea persoanei asistate, cu respectarea drepturilor fundamentale, constituie parte integranta a politicilor sociale de asistare a varstnicilor.

Totodata a fost constientizat faptul ca problematica persoanelor in varsta, ca si categorie sociala cu multiple dezavantaje, este foarte complexa, si de cele mai multe ori, gresit abordata. Scaderea capacitatilor fizice, a resurselor financiare, instalarea diferitelor probleme de sanatate, izolarea sociala, sunt cateva din problemele persoanei varstnice, care de regula produc dezechilibre si accentueaza starea de disconfort si degradare.

Solutionarea acestor probleme determina cresterea bunastarii si al confortului varstnicului, obtinute prin acordarea unor ingrijiri profesioniste, de catre personal specializat, pregatit sa asigure o viata decenta si demna.

Cu ce se ocupa ingrijitorul de batrani la domiciuliu?

Ingrijitorul de batrani la domiciliu este persoana care se ocupa cu acordarea serviciilor de ingrijire a persoanelor cu diferite grade de dependenta, la domiciliul acestora. Ocupatia presupune o sfera larga de competente pentru desfasurarea optima a activitatilor de ingrijire. Ingrijitorului la domiciliu batrani  trebuie sa-si dovedeasca competentele in principal la aplicarea normelor de igiena atat pentru persoana asistata cat si pentru propria persoana, la mobilizarea si transportul persoanei asistate, la alimentatie si administrarea alimentelor si la supravegherea permanenta a starii de sanatate a persoanei asistate. Pentru practicarea acestei profesii sunt necesare cunostinte medii din sfera medicala, rabdare, calm si abilitatea de combinare a programul zilnic de ingrijire, obligatoriu, cu alte activitati de relaxare pentru a asigura starea de confort a batranului asistat.

Curs practic, exemple concrete si studii aplicate. Beneficiile cursului on-line.

Cursul se adreseaza atat celor care doresc sa profeseze in domeniul ingrijirilor la domiciliu, cat si celor care au nevoie de informare de calitate si indrumare pentru desfasurarea activitatilor cotidiene, in situatia in care exista un astfel de caz in familie.

Suportul de curs este structurat pe module si capitole tematice, care vor asigura o mai buna intelegere si insusire a notiunilor si actiunilor practice. Cursul online este disponibil integral pe platforma electronica, sistem care faciliteaza procesul de invatare, beneficiind in acelasi timp de flexibilitate in gestionarea si controlul timpului, spatiului sau ritmului propriu de studiu.

Ce veti cunoaste la finalul acestui curs:

- Profilul ocupational – atributii

- Drepturile si obligatiile persoanelor asistate

- Perfectionarea continua

- Aplicarea NPM si PSI

-Organizarea activitatii ingrijitorului (planificarea activitatii zilnice, gestionarea  resurselor alocate, comunicarea cu persoana asistata)

- Notiuni de igiena - aplicarea normelor de igienizare

- Notiuni de prim ajutor - acordarea primului ajutor

- Asigurarea confortului persoanei asistate

- Asigurarea alimentatiei si hidratarii persoanei asistate

- Mobilizarea si transportul persoanei asistate

- Respectarea si aplicarea prescriptiilor medicale

- Supravegherea starii de sanatate a persoanei asistate

- Tehnici de ingrijire a persoanelor asistate cu diferite tipuri de handicap.

Certificatul obtinut

Certificatul de absolvire obtinut in urma promovarii unei evaluari finale, atesta dobandirea competentelor specifice si nivelul de instruire. Este emis de organizatorul cursului, in calitate de furnizor de formare autorizat.

 Inscriere la curs

Pentru a va inscrie la curs este necesara completarea formularului disponibil prin accesarea butonului “INSCRIE-TE LA CURS”.

Pe email vor fi trimise instructiuni referitoare la derularea urmatoarelor etape, de confirmare a platii, activarea datelor de acces pe platforma de studiu, transmiterea certificatului de absolvire.

Acest curs poate fi urmat si in clasa. Pentru a vizualiza oferta completa a cursului autorizat click aici.

Ce alte cursuri mai recomandam: cursuri formatorcursuri ssmcursuri psi.

 

Pentru a vizualiza lista completa a cursurilor on-line click aici.

 

© ecalificat.ro | Web design: StudioWEBER Politica cookies | Politica GDPR | Termeni si conditii