Studiaza liber - oriunde, oricand!

Instalator instalatii fotovoltaice

Curs online Instalator instalatii fotovoltaice

Curs on-line Instalator instalatii fotovoltaice.

Cursul on-line de Instalator instalatii fotovoltaice isi propune sa asigure formarea deprinderilor si insusirea competentelor necesare pentru desfasurarea activitatilor de constructie, intretinere si reparatie a sistemelor fotovoltaice de mici dimensiuni, in conformitate cu prevederile sistemului de management al calitatii.

Conversia energiei solare in energie termica si electricitate reprezinta o oportunitate importanta, de viitor, in ceea ce priveste crearea de noi locuri de munca. Industria fotovoltaica a cunoscut o dezvoltare rapida, in raport cu adoptarea la scara din ce in ce mai mare a sistemului fotovoltaic, ca alternativa la producerea traditionala a electricitatii.

Pret: 250.00 Lei

Exista energie solara suficienta pentru a putea satisface cerintele de energie ale intregului glob. Utilizand tehnologia actuala, energia solara totala care ajunge la suprafata Pamantului poate satisface de 10.000 de ori necesarul actual global de energie. In acest context, valorificarea potentialului surselor regenerabile de energie prin utilizarea instalatiilor fotovoltaice confera numeroase avantaje privind cresterea sigurantei in alimentarea cu energie, diversificarea surselor, diminuarea ponderii importului de resurse energetice, respectiv de protejare a mediului inconjurator.

Industria Fotovoltaica, oportunitate reala de angajare!

Pe aceste considerente, utilizarea tehnologiilor fotovoltaice reprezinta o oportunitate reala si din perspectiva crearii de noi locuri de munca in sectorul energetic. În 2010, industria Fotovoltaica Europeana a angajat peste 150.000 de oameni. Potrivit estimarilor Asociatiei Europene a Industriei Fotovoltaice (EPIA), 3.5 milioane de locuri de muncă full-time în sectorul global PV vor fi create pana in anul 2030, din care jumatate se vor axa pe instalarea sistemelor si mentenanta. In Uniunea Europeana (EU), industria PV ar putea angaja 465.000 de oameni în 2015, 900.000 pana in 2020, și chiar 1.000.000 până în 2040.

Utilizarea sistemelor fotovoltaice presupune existenta unor tehnicieni pregatiti profesional pentru executarea lucrarilor de instalare, reparatie si intretinere. Mai mult, principalii agenti din acest sector (producatori, dezvoltatori, investitori) caută oameni certificati in asigurarea calitatii in toate fazele instalarii unui sistem fotovoltaic. Totusi, o lipsa a lucratorilor profesionisti poate influenta negativ dezvoltarea planificata pe piata fotovoltaicelor.

Curs on-line Instalator instalatii fotovoltaice, instruire pentru o profesie de viitor!

Este evident faptul ca pentru a obtine o instalatie de calitate, care sa asigure exploatarea sistemelor la capacitate maxima, este nevoie de tehnicieni instruiti si o pregatire profesionala corespunzatoare, in conformitate cu schemele de certificare si validare a competentelor instalatorilor. Directiva 2009/28 a Parlamentului European privind promovarea utilizarii energiei din surse regenerabile, precizeaza necesitatea instruirii si formarii profesionale a instalatorilor care se ocupa cu montarea si mentenanta sistemelor fotovoltaice, pentru cresterea calitatii si eficientei sistemelor.

Cursul on-line de Instalator instalatii fotovoltaice isi propune sa asigure insusirea cunostintelor teoretice si a deprinderilor practice necesare instalatorilor pentru finalizarea constructiilor de sisteme fotovoltaice intr-un mod sigur si eficient, la stadardele de calitate impuse.

Suportul de curs disponibil in sistem e-Learning, este structurat pe capitole tematice astfel incat sa fie acoperite punctele esentiale de cunoastinte teoretice, aprofundate prin recomandari verificate in practica de experti in domeniu. Scopul cursului este de a pregati viitorul instalator pentru executarea unor lucrari performante, de a furniza informatii si recomandari de buna practica, incurajand cursantul sa obtina o mai buna intelegere a tuturor aspectelor critice intalnite in practica. 

Cursul isi dovedeste utilitatea atat pentru cei care se pregatesc pentru a profesa ca instalatori, cat si pentru cei care activeaza in aceasta industrie a fotovoltaicelor, in diferite sectoare de activitate, de la productie pana la comercializarea echipamentelor, furnizarea serviciilor de instalare, sau asigurarea calitatii lucrarilor.

La sfarsitul acestui curs vei cunoaste:

·          Energia solara, sursa de energie regenerabila;

·         Tehnologii fotovoltaice, beneficiile sistemului fotovoltaic;

·         Principiile de baza in proiectarea lucrarilor;

·         Utilizarea unui software de simulare;

·     BAPV (Sisteme fotovoltaice adaptate cladirilor) si BIPV (Sisteme fotovoltaice integrate in cladiri) ;

·         Instalarea unui sistem de mici dimensiuni;

·         Studii de caz si recomandari practice;

·        Actiuni de mentenanta a lucrarilor - intretinerea si reparatia instalatiilor fotovoltaice;

·         Asigurarea managementului calitatii;

     Despre cursul on-line

Cursul on-line  este disponibil pe platforma de elearning, care permite parcurgerea materialelor de studiu oricand, indiferent de locatie, in ritmul propriu de asimilare a informatiilor, avand posibilitatea pe toata durata cursului, de a relua informatiile necesare pentru aprofundare. Pe tot parcursul programului de studiu vei beneficia de consultanta din partea specialistilor nostri in domeniu, dar si de asistenta tehnica pentru utilizarea platformei.

Certificatul obtinut

Certificatul de absolvire obtinut in urma promovarii unei evaluari finale, atesta dobandirea competentelor specifice si nivelul de instruire. Este emis de organizatorul cursului, in calitate de furnizor de formare autorizat.

 

Ce alte cursuri mai recomandam: cursuri tehnician drumuri si poduricursuri protectia calitatii mediuluicursuri ssmcursuri psi.

 

Pentru a vizualiza lista completa a cursurilor on-line click aici.

© ecalificat.ro | Web design: StudioWEBER Politica cookies | Politica GDPR | Termeni si conditii