Studiaza liber - oriunde, oricand!

Responsabil cu gestiunea deseurilor

Exemplu de selectare a deseurilor

Curs online Responsabil cu gestiunea deseurilor.

In conformitate cu prevederile Legii nr. 211/25.11.2011, art. 22, alin.3, detinatorii/producatorii de deseuri persoane juridice, comerciantii, precum si operatorii economici autorizati din punct de vedere al protectiei mediului pentru efectuarea operatiunilor de colectare si transport deseuri „au obligatia sa desemneze o persoana din randul angajatilor proprii care sa urmareasca si sa asigure indeplinirea obligatiilor prevazute de prezenta lege sau sa delege aceasta obligatie unei terte persoane”. Conform alin. 4 „Persoanele desemnate, prevazute la alin. 3, trebuie sa fie instruite în domeniul gestiunii deseurilor, inclusiv a deseurilor periculoase, ca urmare a absolvirii unor cursuri de specialitate”.

Scopul cursului este de a oferi cunostinte in domeniul managementului deseurilor, elemente strategice de planificare; clasificarea deseurilor; prevederile directivelor UE din domeniul gestionarii deseurilor; metode de recuperare si eliminare a deseurilor; responsabilitatea producatorilor si consumatorilor in generarea deseurilor.


Pret: 250.00 Lei

Tinand cont de faptul ca activitatea economica are impact asupra mediului, orice operator economic, cu atat mai mult cel care prin activitatea sa produce diferite tipuri de deseuri, detine ori comercializeaza astfel de materii, sau care desfasoara activitati de tratare a deseurilor, este obligat sa detina un departament de protectia mediului, in cadrul caruia isi desfasoara activitatea si Responsabilul cu gestiunea deseurilor. Nedesemnarea unei persoane conform Art. 22 alin. (3) constituie contravenție și se sancționeaza cu amendă de la 15.000 lei la 30.000 lei ( Art. 61 alin. b) ).

Persoana desemnata cu indeplinirea activitatilor aferente gestiunii deseurilor trebuie fie instruita corespunzator si sa faca dovada absolvirii unui curs de specialitate, in conformitate cu legea 211/2011, Art.22, alin. (4).

Curs online de Responsabil cu gestiunea deseurilor, pregatire de specialitate pentru persoanele desemnate sa gestioneze deseuri.

Cursul isi propune sa asigure instruirea de specialitate, astfel incat sa se indeplineasca obligatiile legale privind gestionarea deseurilor.

Materialul de studiu este disponibil integral pe platforma electronica, care asigura un studiu flexibil, independent si personalizat in functie de disponibilitatea fiecarui participant. Cursul este structurat pe lectii tematice pentru a facilita intelegerea tuturor conceptelor si notiunilor esentiale, dar mai ales pentru insusirea legislatiei specifice.Cursul isi propune sa asigure instruirea de specialitate, astfel incat sa se indeplineasca obligatiile legale privind gestionarea deseurilor.

Ce veti cunoaste la finalul acestui curs?

- Regimul deseurilor-prevederi legislative, organizarea actelor normative în domeniu, Obligaţii legale ale agenţilor economici;

- Definirea si clasificarea deseurilor, cunoasterea tipurilor de deseuri in functie de provenienta si compozitie chimica

- Managementul deseurilor - prevenirea si minimizarea deseurilor

- Deseul orasenesc, surse, compozitie si managementul deseurilor solide orasenesti

- Colectarea si transportul deseurilor

- Gestionarea deseurilor solide din agricultura si industrie alimentara

- Deseuri periculoase, radioactive si de provenienta militara

- Managementul deseurilor de echipamente electronice si electrocasnice

- Solutii practice pentru conformarea agenţilor economici cu cerinţele legislatiei de mediu în domeniul deşeurilor;

- Evitarea sancţiunilor contravenţionale

- Studii de caz – analiza situaţiilor celor mai frecvente la locul de munca.

Despre cursul on-line

Cursul on-line este disponibil pe platforma de elearning, care permite parcurgerea materialelor de studiu oricand, indiferent de locatie, in ritmul propriu de asimilare a informatiilor, avand posibilitatea pe toata durata cursului, de a relua informatiile necesare pentru aprofundare.  Pe tot parcursul programului de studiu vei beneficia de consultanta din partea specialistilor nostri in domeniu, dar si de asistenta tehnica pentru utilizarea platformei.

 Certificatul obtinut

Certificatul de absolvire obtinut in urma promovarii unei evaluari finale, atesta dobandirea competentelor specifice si nivelul de instruire. Este emis de organizatorul cursului, in calitate de furnizor de formare autorizat, in baza Legii 211/2011, aferenta gestionarii deseurilor. Certificatul emis permite indeplinirea obligatiilor legale referitoare la desemnarea unui Responsabil cu gestionarea deseurilor.

 Inscriere la curs

Pentru a va inscrie la curs este necesara completarea formularului disponibil prin accesarea butonului “INSCRIE-TE LA CURS”.

Pe email vor fi trimise instructiuni referitoare la derularea urmatoarelor etape, de confirmare a platii, activarea datelor de acces pe platforma de studiu, transmiterea certificatului de absolvire.

Ce alte cursuri online mai recomandam: curs online ssmcurs online psicurs protectia datelor cu caracter personal

 

Pentru a vizualiza lista completa a cursurilor on-line click aici.

 

 

 

© ecalificat.ro | Web design: StudioWEBER Politica cookies | Politica GDPR | Termeni si conditii