Studiaza liber - oriunde, oricand!

Despre noi

CUM A APARUT ecalificat?

Infiintata in 2005,  Fundatia F.P.I.P-Viitor a furnizat la nivel national, in conformitate cu acreditarea legala, peste 50 de tipuri de programe de formare profesionala,  acoperind o arie variata de domenii, oferind solutii de formare profesionala catorva mii de persoane, zeci de companii si institutii. Programele de formare profesionala existente in portofoliu sunt organizate pe cale formala (cu predare in clasa), in conformitate cu legislatia formarii profesionale a adultilor, si se adreseaza  persoanelor care doresc sa dobandeasca o calificare sau o specializare intr-un anumit domeniu. 

Strategiile manageriale care stau la baza activitatii,  urmaresc dezvoltarea unui sistem de formare profesionala continua transparent,  flexibil,  adaptat dinamicii educationale, tendintelor de piata, si care sa raspunda in mod concret necesitatilor de formare ale persoanelor fizice si companiilor solicitante, totodata vizand calitatea, adaptabilitata si performanta procesului educational. 

Intelegand, astfel, importanta acestor aspecte, Fundatia si-a propus inobilarea procesului de formare, promovand un nou concept de studiu, care deja in occident se bucura de o popularitate din ce in ce mai mare, si anume sistemul de invatare elearning

Ecalificat este o consecinţă a preocuparii si daruirii cu care Fundatia Pentru Formare Profesionala si Invatamant Preuniversitar-Viitor a evoluat, timp de peste peste 10 ani in domeniul formarii profesionale a adultilor, si nu in in ultimul rand, un raspuns la cerintele generatiilor care ne-au trecut pragul, contestand rigiditatea sistemului si acuzand lipsa   existentei unor metode de studiu facile si accesibile si lipsa unor instrumente de evaluare si certificare cu ajutorul carora sa poata demonstra competentele si cunostintele dobandite in alte contexte.  

Proiectul ecalificat iti apartine! Am studiat dorinte, te-am ascultat cu atentie si rabdare si am urmarit tendinte.

CE INSEAMNA ecalificat?

Ecalificat reprezinta unul din proiectele cu ajutorul carora adaugam valoare procesului de educatie prin implementarea tehnicilor si tehnologiilor moderne de invatare.

Principalul obiectiv care sta la baza activitatii noastre este facilitarea accesului publicului larg la programe de formare profesionala, in vederea asigurarii procesului de formare continua la un nivel de performanta cat mai ridicat. Acest obiectiv major ne responsabilizeaza si ne obliga in acelasi timp sa cautam permanent solutii pliate pe asteptarile publicului, pe necesitatile de formare, sa transformam obiective in rezultate concrete prin transpunerea multitudinii de informatii in programe de formare profesionala, concepute astfel incat sa asigure insusirea competentelor profesionale si personale la standardele agreate. 

Astfel, prin ecalificat ne-am dorit sa transpunem experienta cursurilor formale (fata in fata) intr-un alt tip de studiu, cursuri on-line, care se bazeaza pe:

• Cursuri on-line atractive, din domenii de specialitate variate, cu un continut structurat, elaborat de specialisti in domeniu, in conformitate cu standarde sau planuri de pregatire nationale.

Continut multimedia cu un grad de informare complexa, centrat pe studii si exemple practice, imagini sugestive etc.

Eficientizarea procesului educational. Utilizatorii au posibilitatea de a se concentra doar pe domeniile sau specializarile de interes personal, de a dezvolta un anumit hobby, sau de a se initia intr-un domeniu nou, pentru a decide masura in care domeniul respectiv i se potriveste, in vederea unei specializari sau aprofundari viitoare. Astfel studiul este mult simplificat, pliat pe asteptarile si necesitatile fiecaruia, evitand astfel un program incarcat cu materii inutile pentru atingerea obiectivului de invatare.    

Eficientizarea timpului, program de studiu flexibil, adaptat ritmului propriu de invatare, fara a fi necesara respectarea unui orar prestabilit, care pentru cei mai multi dintre noi reprezinta un impediment in atingerea obiectivelor personale de invatare, din lipsa de timp.

Acces simultan la mai multe programe. Spre deosebire de programele de studiu formale, care conditioneaza participantii sa urmeze un singur curs intr-o anumita perioada, in cazul cursurilor on-line accesul este permis simultan la mai multe programe, utilizatorii au posibilitatea de a-si configura o specializare care poate include mai multe cursuri din acel domeniu.

Interactiune on-line, socializare ce consta in utilizarea canalelor de comunicare on-line proprii platformei de elearning. Desi aparent a urma un curs on-line presupune un anumit grad de izolare in spatiul propriu de invatare, forumul din cadrul platformei permite interactiunea directa atat cu alti utilizatori, cat si cu lectorul cursului pentru schimb de experienta, informatii sau lamuriri suplimentare.

De ce noi?

Programe de formare din domenii variate, adaptate cerintelor pietei fortei de munca si in conformitate cu standardele sau planurile de pregatire.

Formatori specialisti in domeniu, cu experienta vasta atat in domeniul de expertiza, cat si in activitatea de formare.

Suport tehnic pe toata perioada desfasurarii cursului sau a prestarii serviciilor contractate.

Servicii complexe menite sa ofere solutii practice necesitatilor de formare, de la suport logistic si tehnic, elearning,  pana la organizarea diferitelor tipuri de evenimente corporate, seminarii, traininguri, conceperea sau personalizarea programelor de formare profesionala in functie de cerintele solicitantului.  

Profesionalism, comunicare eficienta si promptitudine.

© ecalificat.ro | Web design: StudioWEBER Politica cookies | Politica GDPR | Termeni si conditii