Dezvoltare personală
Abilități de gândire analitică

Abilități de gândire analitică

Curs disponibil si in Limba engleza

Disponibilitate: disponibil

Cursul online pentru Abilități de gândire analitică permite dezvoltarea abilității de a depăși o situație delicată în mod sistematic și logic, abilitate centrată pe utilizarea faptelor ca și bază pentru luarea deciziilor.

 

Completati acest formular si veti primi prin email link-ul pentru a testa acest curs.

* Campuri obligatorii.

450 Lei

Ce este gândirea analitică?

Managerii și angajații iau în fiecare zi decizii bazate pe experiențele personale, situații convenționale, practici universal acceptate sau chiar ultimele trenduri de gândire în afaceri. În multe situații, deciziile pot fi adecvate. Dar cum poți să știi cu siguranță?

Gândirea analitică sau abilitatea de a depăși o situație delicată în mod sistematic și logic, este centrată pe utilizarea faptelor că și baza pentru luarea deciziilor. Centrul pentru Management bazat pe Fapte enumeră numeroase beneficii  în folosirea abordării analitice la luarea deciziilor. Acesta afirmă că aprecierile bazate pe informații exacte sunt mai precise decât cele bazate pe experiență personală.

Conform unui studiu publicat în Harvard Business Review, cei mai buni factori de decizie sunt acei ”sceptici informați”, care posedă niște abilități analitice puternice. În orice caz, doar 38% din angajați intră în această categorie.

Care este scopul gândirii analitice?

Există câteva obiective de baza în gândirea analitică:

•       Folosește informație obiectivă (ex: valori, date) față de opinii, pentru a formulă concluzii

•       Găsește sensul din valorile adunate

•       Descoperă cauza și efectul; în special, identifica cauza rădăcina a problemei

De ce să te înscrii la un curs on-line de gândire analitică?

Unii oameni pot fi înzestrați de la natură cu această abilitate, dar cu toții putem să facem progrese la acest capitol. Acesta este și rolul programului – să ofere șansă de a exersa abilitățile de gândire analitică, parcurgând mai întâi conceptele teoretice, prezentate într-o manieră concisă, și mai apoi aplicând aspectele teoretice în numeroase studii de caz și exemple din viață reală.

La finalul cursului vei fi capabil să:

•       urmezi un proces sistematic care duce la obiective, concluzii verificabile

•       te concentrezi și să aduni informațiile necesare pentru a adresa problema

•       evaluezi informația colectată urmărind principiul logicii și al argumentării

•       îți comunici analiză într-o manieră abordabilă și clară

Despre cursul on-line

Cursul on-line este disponibil pe platforma de elearning, care permite parcurgerea materialelor de studiu oricând, indiferent de locație, în ritmul propriu de asimilare a informațiilor, având posibilitatea pe toată durata cursului, de a relua informațiile necesare pentru aprofundare.  Pe tot parcursul programului de studiu vei beneficia de consultanță din partea specialiștilor noștri în domeniu, dar și de asistență tehnică pentru utilizarea platformei.

Certificatul obtinut

Certificatul de absolvire obținut în urma promovării unei evaluări finale, atestă dobândirea competențelor specifice și nivelul de instruire. Este emis de organizatorul cursului, în calitate de furnizor de formare autorizat.

Înscriere la curs

Pentru a te înscrie la curs este necesară completarea formularului disponibil prin accesarea butonului “Mă înscriu la curs”.

Pe email vor fi trimise instrucțiuni referitoare la derularea următoarelor etape, de confirmare a plății, activarea datelor de acces pe platforma de studiu, transmiterea certificatului de absolvire.

Acest curs este disponibil gratuit, și în limba engleză. Pentru a accesa și această varianta a cursului, te rugăm să transmiți solicitarea odată cu înscrierea la curs, în câmpul "Mențiuni".

Cursuri similare

Femeia Lider - Depășirea obstacolelor și a prejudecăților

Femeia Lider - Depășirea obstacolelor și a prejudecăților, cum să construiești echipe puternice cu sprijinul femeilor aflate la conducere

450 Lei
Inducția - cum să susții adaptarea noilor angajați

Inducția - cum să susții adaptarea noilor angajați pentru reducerea timpului de acomodare și creșterea productivității imediate

450 Lei
Managementul se învață

Managementul se învață - tehnici și instrumente pentru un manager începător, cum să controlezi cu succes personalul și proiectele.

450 Lei
Provocările supraveghetorului

Cele mai dure provocări cu care se confruntă un leader și cum pot fi depașite cu succes.

450 Lei
NOU Reziliența psihologică

Află cum să mergi mai departe când întâmpini greutăți, antrenează-ți stima de sine în lupta contra dificultăților zilnice.

450 Lei
Ședințele - cum să le faci mai productive

O nouă perspectivă asupra ședințelor, cum să le faci mai productive, astfel încât compania sa nu mai irosească resurse financiare.

450 Lei