Dezvoltare personală
Creșterea inteligenței emoționale

Creșterea inteligenței emoționale

Curs disponibil si in Limba engleza

Disponibilitate: disponibil

Creșterea inteligenței emoționale

Acest program va scoate în evidență modul în care îți conștientizezi emoțiile care te fac să fii mai productiv și să relaționezi mai bine cu ceilalți la locul de muncă.

După finalizarea acestui curs, vei putea recunoaște cum să îți dezvolți nivelul inteligenței emoționale. Vei ști cum să identifici consecințele negative ale emoțiilor negestionate asupra propriei eficiente. Vei fi mai capabil  în identificarea tehnicilor pentru creșterea abilităților de empatizare și a abilităților sociale. Vei cunoaște tehnici pentru o mai bună cunoaștere de sine, auto-control și auto-motivare. În cele din urmă, vei putea enumeră modalitățile în care inteligență emoțională poate fi aplicată la locul de muncă pentru a îmbunătăți relațiile între angajați și creșterea productivității.

 

Completati acest formular si veti primi prin email link-ul pentru a testa acest curs.

* Campuri obligatorii.

450 Lei

Ce este inteligență emoțională?

Persoanele cu nivel ridicat de inteligență emoțională sunt echilibrate, prietenoase, au empatie pentru ceilalți, își exprimă sentimentele în mod direct dar adecvat și au o capacitate de a dezvoltă relații autentice.

Inteligență emoțională reprezintă abilitatea de a-ți  înțelege sentimentele și stările emoționale ale celor din jurul tău, și abilitatea de a folosi acele sentimente pentru a îndrumă gândurile și acțiunile în mod adecvat.

De ce este Inteligență Emoțională (EQ) mai importantă decât IQ-ul (abilitatea intelectuală)?

S-ar putea să te întrebi care este diferența dintre intelginta emoțională și IQ. Iată un exemplu, explicat în detaliu în cadrul cursului:

Tom și John tocmai au absolvit liceul. IQ-ul lui Tom este cu 20 de puncte mai ridicat decât al lui John; el este genul nerăbdător, care vrea că lucrurile să se intâmple imediat.

Pe de altă parte, John își poate îngrădi dorințele pe teren scurt dacă asta înseamnă să atingă un scop mai important. Mai mult, John are abilitatea de a empatiza cu alții încă din copilărie.

    Cine crezi că a avut note mai mari la examenuul de admitere la facultate?

    Cine crezi că va avea mai mult succes în carieră?

Un nivel mai ridicat de intelgienta emoțională este un indiciu mai bun de succes în viață decât IQ-ul. IQ-ul măsoară abilitatea intelectuală a unei persoane și contribuie cu 20% la factorii care determina succesul în viață, însă EQ-ul ridicat are numeroase avantaje atât în viață personală, familie, prieteni, dar și în carieră. Iată câteva din aceste avantaje: 

•  Auto-motivația  este îmbunătățită și crește productivitatea pe termen lung. 

•  Crește capacitatea de recunoaștere a greșelilor, astfel încât să poți învață din ele. 

•  Criticile sunt acceptate mai ușor în orice situație. 

•  Se dezvoltă spirtul de echipa și bună cooperare cu colegii. 

• Starea generală de optimism este îmbunătățită, stresul este gestionat cu mai mult succes, ceea ce înseamnă reducerea nemulțumirilor la locul de muncă, reducerea reclamațiilor din partea clienților sau a colegilor, decizii luate cu calm. 

• În numeroase domenii de afaceri, o persoană cu un nivel ridicat de empatie va avea mult mai mult succes decât o persoană „calificată”.

Curs practic, exemple concrete și studii aplicate. Beneficiile cursului on-line.

Cu siguranță te-ai confruntat cu situații în care comunicarea, cu un coleg, subaltern, șef, sau chiar cu un client, nu a decurs așa cum ți-ai fi dorit, iar rezultatele ar fi fost diferite dacă ai fi anticipat anumite reacții sau dacă ai fi reușit să nu te lași condus de emoții. Acest program te va ajută să-ți dezvolți inteligentai emoțională prin numeroase exemple practice, explicate de specialiști în domeniu, sfaturi concrete, care te vor ajută să înțelegi conceptele teoretice.  

La sfarșitul acestui curs vei putea să:                                 

   realizezi cum îți poți crește nivelul de inteligență emoțională.

•  identifici consecințele negative ale emoțiilor negestionate, asupra eficienței personale           

   descrii importantă inteligenței emoționale în clădirea relațiilor autentice.

   identifici tehnici pentru creșterea empatiei și a abilităților sociale.

  numești tehnici de creștere a autocontrolului, automotivarii și conștiinței de sine 

• enumeri modalități în care poate fi folosită inteligență emoțională la locul de muncă pentru a imbunatai relațiile între angajați și creșterea productivității. 

Despre cursul on-line

Cursul on-line este disponibil pe platforma de elearning, care permite parcurgerea materialelor de studiu oricand, indiferent de locatie, in ritmul propriu de asimilare a informatiilor, avand posibilitatea pe toata durata cursului, de a relua informatiile necesare pentru aprofundare. Pe tot parcursul programului de studiu vei beneficia de consultanta din partea specialistilor nostri in domeniu, dar si de asistenta tehnica pentru utilizarea platformei.

Certificatul obtinut

Certificatul de absolvire obținut în urma promovării unei evaluări finale, atestă dobândirea competențelor specifice și nivelul de instruire. Este emis de organizatorul cursului, în calitate de furnizor de formare autorizat.

Inscriere la curs

Pentru a te înscrie la curs este necesară completarea formularului disponibil prin accesarea butonului "Mă înscriu la curs".

Pe email vor fi trimise instrucțiuni referitoare la derularea următoarelor etape, de confirmare a plății, activarea datelor de acces pe platforma de studiu, transmiterea certificatului de absolvire.

Acest curs este disponibil gratuit, și în limba engleză. Pentru a accesa și această varianta a cursului, te rugăm să transmiți solicitarea odată cu înscrierea la curs, în câmpul "Mențiuni".

 

 

Cursuri similare

Formator/Trainer

Curs online de Formator, formare și perfecționare profesională continuă în sistem e-Learning.

450 Lei
Atitudinea proactivă

Curs dezvoltare profesională, cum să devii un angajat valoros pentru compania ta prin manifestarea atitudinii proactive.

450 Lei
Coaching pentru dezvoltare

Curs on-line de coaching, coaching de performanță în sprijinirea angajaților pentru atingerea potențialul maxim

450 Lei
Întocmirea rapoartelor de afaceri

Întocmirea rapoartelor de afaceri – cum să pregatești, organizezi și prezinți în mod convingator un raport de afaceri

450 Lei
NOU Reziliența psihologică

Află cum să mergi mai departe când întâmpini greutăți, antrenează-ți stima de sine în lupta contra dificultăților zilnice.

450 Lei
NOU Tipare mentale - cum să iei decizii în acord cu realitatea

Cum să iei decizii în acord cu realitatea, cum să separi faptele de opinii, să-ți clarifici presupunerile greșite.

450 Lei