Cursuri tehnice
Instalator instalații fotovoltaice

Instalator instalații fotovoltaice

Disponibilitate: disponibil

Curs on-line Instalator instalații fotovoltaice.

Cursul on-line de Instalator instalații fotovoltaice își propune să asigure formarea deprinderilor și însușirea competențelor necesare pentru desfășurarea activităților de construcție, întreținere și reparație a sistemelor fotovoltaice de mici dimensiuni, în conformitate cu prevederile sistemului de management al calității.

Conversia energiei solare în energie termică și electricitate reprezintă o oportunitate importantă, de viitor, în ceea ce privește crearea de noi locuri de muncă. Industria fotovoltaică a cunoscut o dezvoltare rapidă, în raport cu adoptarea la scară din ce în ce mai mare a sistemului fotovoltaic, că alternativă la producerea tradițională a electricității.

 
450 Lei

Există energie solară suficientă pentru a putea satisface cerințele de energie ale întregului glob. Utilizând tehnologia actuală, energia solară totală care ajunge la suprafață Pământului poate satisface de 10.000 de ori necesarul actual global de energie. În acest context, valorificarea potențialului surselor regenerabile de energie prin utilizarea instalațiilor fotovoltaice conferă numeroase avantaje privind creșterea siguranței în alimentarea cu energie, diversificarea surselor, diminuarea ponderii importului de resurse energetice, respectiv de protejare a mediului înconjurător.

Industria Fotovoltaică, oportunitate reală de angajare!

Pe aceste considerente, utilizarea tehnologiilor fotovoltaice reprezintă o oportunitate reală și din perspectiva creării de noi locuri de muncă în sectorul energetic. În 2010, industria Fotovoltaică Europeană a angajat peste 150.000 de oameni. Potrivit estimărilor Asociației Europene a Industriei Fotovoltaice (EPIA), 3.5 milioane de locuri de muncă full-time în sectorul global PV vor fi create până în anul 2030, din care jumătate se vor axa pe instalarea sistemelor și mentenanță. În Uniunea Europeană (EU), industria PV ar putea angaja 465.000 de oameni în 2015, 900.000 până în 2020, și chiar 1.000.000 până în 2040.

Utilizarea sistemelor fotovoltaice presupune existența unor tehnicieni pregătiți profesional pentru executarea lucrărilor de instalare, reparație și întreținere. Mai mult, principalii agenți din acest sector (producători, dezvoltatori, investitori) caută oameni certificați în asigurarea calității în toate fazele instalării unui sistem fotovoltaic. Totuși, o lipsa a lucrătorilor profesioniști poate influență negativ dezvoltarea planificată pe piață fotovoltaicelor.

Curs on-line Instalator instalații fotovoltaice, instruire pentru o profesie de viitor!

Este evident faptul că pentru a obține o instalație de calitate, care să asigure exploatarea sistemelor la capacitate maximă, este nevoie de tehnicieni instruiți și o pregătire profesională corespunzătoare, în conformitate cu schemele de certificare și validare a competențelor instalatorilor. Directiva 2009/28 a Parlamentului European privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile, precizează necesitatea instruirii și formării profesionale a instalatorilor care se ocupă cu montarea și mentenanță sistemelor fotovoltaice, pentru creșterea calității și eficienței sistemelor.

Cursul on-line de Instalator instalații fotovoltaice își propune să asigure însușirea cunoștințelor teoretice și a deprinderilor practice necesare instalatorilor pentru finalizarea construcțiilor de sisteme fotovoltaice într-un mod sigur și eficient, la stadardele de calitate impuse.

Suportul de curs disponibil în sistem e-Learning, este structurat pe capitole tematice astfel încât să fie acoperite punctele esențiale de cunoaștinte teoretice, aprofundate prin recomandări verificate în practică de experți în domeniu. Scopul cursului este de a pregăti viitorul instalator pentru executarea unor lucrări performanțe, de a furniza informații și recomandări de bună practică, încurajând cursantul să obțînă o mai bună înțelegere a tuturor aspectelor critice întâlnite în practică. 

Cursul își dovedește utilitatea atât pentru cei care se pregătesc pentru a profesa că instalatori, cât și pentru cei care activează în această industrie a fotovoltaicelor, în diferite sectoare de activitate, de la producție până la comercializarea echipamentelor, furnizarea serviciilor de instalare, sau asigurarea calității lucrărilor.

La sfârșitul acestui curs vei cunoaște:

·          Energia solară, sursă de energie regenerabilă;

·         Tehnologii fotovoltaice, beneficiile sistemului fotovoltaic;

·         Principiile de baza în proiectarea lucrărilor;

·         Utilizarea unui software de simulare;

·     BAPV (Sisteme fotovoltaice adaptate clădirilor) și BIPV (Sisteme fotovoltaice integrate în clădiri) ;

·         Instalarea unui sistem de mici dimensiuni;

·         Studii de caz și recomandări practice;

·        Acțiuni de mentenanță a lucrărilor - întreținerea și reparația instalațiilor fotovoltaice;

·         Asigurarea managementului calității.

     Despre cursul on-line:

Cursul on-line este disponibil pe platforma de elearning, care permite parcurgerea materialelor de studiu oricând, indiferent de locație, în ritmul propriu de asimilare a informațiilor, având posibilitatea pe toată durata cursului, de a relua informațiile necesare pentru aprofundare. Pe tot parcursul programului de studiu vei beneficia de consultanță din partea specialiștilor noștri în domeniu, dar și de asistență tehnică pentru utilizarea platformei.

Certificatul obținut:

Certificatul de absolvire obținut în urma promovării unei evaluări finale, atestă dobândirea competențelor specifice și nivelul de instruire. Este emis de organizatorul cursului, în calitate de furnizor de formare autorizat.

 

Pentru a comanda rapid cursul fară înscriere poți accesa aici. Vei fi direcționat în pagina de plată online, fară să mai fie necesară completarea formularului de înscriere. După efectuarea plații, trimite-ne un email de informare pe office@ecalificat.ro, urmând să te contactam pentru detalii.

Cursuri similare

Managementul de proiect

Curs practic management de proiect, cum să gestionezi eficient și să finalizezi cu succes un proiect pentru compania ta.

450 Lei
Gestionarea timpului

Tehnici aplicate de eficientizare a timpului, o abordare personalizată a gestionării timpului

450 Lei
Informații financiare

Află cum poți interpreta corect instrumentele financiare pentru a lua cele mai inspirate decizii pentru business-ul tău.

450 Lei
Managementul se învață

Managementul se învață - tehnici și instrumente pentru un manager începător, cum să controlezi cu succes personalul și proiectele.

450 Lei
Motivarea angajaților pentru creșterea performanțelor

Motivarea angajaților pentru creșterea performanțelor, tehnici aplicate de motivarea angajaților pentru succesul companiei tale.

450 Lei
Provocările supraveghetorului

Cele mai dure provocări cu care se confruntă un leader și cum pot fi depașite cu succes.

450 Lei