Management
Managementul de proiect

Managementul de proiect

Curs disponibil si in Limba engleza

Disponibilitate: disponibil

Managementul de proiect-Gestionarea unui proiect de la început până la final

Acest curs practic te va ajută să descrii cele patru etape ale unui proiect, să înțelegi cum se face un proiect de succes, să înveți cum se definește un proiect, să discuți cum începi un proiect, să ții un proiect pe calea cea bună, să explici cum finalizezi și evaluezi un proiect.

 
450 Lei

Ce este un proiect?

Proiectele ocupă mare parte din timpul și muncă din cadrul organizațiilor din ziua de astăzi. Din păcate, multe firme consumă resurse valoroase, incluzând timpul angajaților, pentru a concepe și implementa proiecte care nu duc la îndeplinirea unor obiective importante sau nu sunt niciodată finalizate. Mai mult decât atât, un amplu studiu realizat de cei de la PricewaterhouseCoopers a demonstrat că puține sunt companiile (doar 3%) care și-au dus la bun sfârșit toate proiectele. Efectele proiectelor concepute și implementate defectuos pot avea consecințe devastatoare asupra succesului unei companii. Harvard Business Review a concluzionat că eșecul proiectelor IT costă Statele Unite între 50 și 150 miliarde de dolari în fiecare an. În aceste condiții, un management de proiect eficient este foarte important, întrucât organizațiile concurează într-un mediu foarte competitiv și în continuă schimbare.

Harvard Business Essentials definește termenul că “alocarea, verificarea și utilizarea resurselor pentru a îndeplini un obiectiv anume, într-o anumită perioada de timp.” Proiectele reprezintă inițiative unice, de diferite mărimi și cu scopuri variate, în care rezultatul dorit este specificat.

De ce eșuează un proiect? Cauze frecvente de eșec:

În cadrul acestui curs, vei învăța de ce are nevoie un proiect pentru finalizarea acestuia, astfel încât să faci dintr-un proiect un real succes. Vom vedea și de ce atât de multe proiecte eșuează. Aceste motive pot fi numeroase:

       lipsa planificării;

       nealinierea cu obiectivele afacerii;

       obiectivele nerealiste/nerealizabile;

       problemele neidentificate sau nesoluționate;

       liderul/echipa care nu trebuie;

       lipsa resurselor și a sprijinului;

       rezistența la schimbare.

Beneficiile cursului on-line.

Gestionarea proiectelor în mod eficient prezintă beneficii atât pentru organizație, cât și pentru tine. Organizațiile din ziua de azi se bazează pe angajații care pot duce un proiect de la început până la final, încadrându-se în termenele limita și în bugetul alocat, utilizând toate resursele eficient și ajungând la un rezultat remarcabil. De aceea, abilitatea de a gestiona proiectele cu succes te face un angajat de neprețuit pentru organizație și îți crește perspectivele profesionale tocmai pentru că deții această abilitate crucială.

 

 La sfârșitul acestui curs vei putea să:

       descrii cele patru etape ale unui proiect;

       înțelegi cum se face un proiect de succes;

       știi cum să definești un proiect;

       discuți cum începi un proiect;

       ții un proiect pe calea cea buna;

       explici cum finalizezi și evaluezi un proiect.

Despre cursul on-line 

Cursul on-line este disponibil pe platforma de elearning, care permite parcurgerea materialelor de studiu oricând, indiferent de locație, în ritmul propriu de asimilare a informațiilor, având posibilitatea pe toată durata cursului, de a relua informațiile necesare pentru aprofundare. Pe tot parcursul programului de studiu vei beneficia de consultanță din partea specialiștilor noștri în domeniu, dar și de asistență tehnică pentru utilizarea platformei.

Certificatul obținut

Certificatul de absolvire obținut în urmă promovării unei evaluări finale, atestă dobândirea competențelor specifice și nivelul de instruire. Este emis de organizatorul cursului, în calitate de furnizor de formare autorizat.

Înscriere la curs

Pentru a va înscrie la curs este necesară completarea formularului disponibil prin accesarea butonului “MĂ ÎNSCRIU LA CURS”.

Pe email vor fi trimise instrucțiuni referitoare la derularea următoarelor etape, de confirmare a plății, activarea datelor de acces pe platforma de studiu, transmiterea certificatului de absolvire.

Acest curs este disponibil gratuit, și în limba engleză. Pentru a accesa și această varianta a cursului, te rugăm să transmiți solicitarea odată cu înscrierea la curs, în câmpul "Mențiuni".

 

 

Cursuri similare

Atitudinea proactivă

Curs dezvoltare profesională, cum să devii un angajat valoros pentru compania ta prin manifestarea atitudinii proactive.

450 Lei
Dezvoltarea continuă a performanțelor angajaților

Managementul performanțelor angajaților - o abordare sistematică pentru creșterea productivității și a eficienței angajatului

450 Lei
Managementul se învață

Managementul se învață - tehnici și instrumente pentru un manager începător, cum să controlezi cu succes personalul și proiectele.

450 Lei
Managementul angajaților care lucrează de la distanță

Managementul angajaților care lucrează de la distanță, tehnici de eficientizare a gestionării angajaților aflați la distanță.

450 Lei
Managerul de succes

Managerul de succes - fii seful cu care oricine ar dori sa lucreze, un curs care te va ajuta sa devii un manager de succes.

450 Lei
Planificarea succesiunii

Planificarea succesiunii- cum să gestionezi procesul de selectare a viitorilor lideri de succes ai firmei.

450 Lei