Sănătate/ Igienă/ Servicii sociale
Prim ajutor/ First Aid

Prim ajutor/ First Aid

Disponibilitate: disponibil

Curs de Prim Ajutor / First Aid

Curs de specialitate pentru acordarea primului ajutor în cazul situațiilor de urgență, cu certificarea competențelor, organizat în baza Legii sănătății și securității în muncă nr. 319/2006.

Primul ajutor reprezintă ajutorul temporar oferit unei persoane rănite, bolnave sau aflate în pericol pentru salvarea vieții, prevenirea unor complicații ulterioare și ameliorarea suferințelor, până în momentul acordării tratamentului medical profesionist.

 
450 Lei

Aparent acordarea primului ajutor poate reprezenta un domeniu de interes ușor de ignorat pentru cei mai mulți dintre noi.

Însă acordarea primului ajutor în timp util poate fi critic pentru o persoană rănită, fie că este vorba de un coleg, sau poate chiar de cineva drag.  Aplicarea corectă a unor tehnici și noțiuni de baza pot asigura reușită ulterioară a intervențiilor medicale profesioniste, poate reprezenta la un moment dat diferența dintre viață și moarte.   

Oricine poate acordă primul ajutor, fie că acționează sub indicațiile unui dispecer medical sau pe baza cunoștințelor dobândite în urmă absolvirii unui curs de prim ajutor.

 De ce este important un curs de prim ajutor?

Permanent ne putem confrunta cu situații critice, atât la locul de muncă, cât și în viață de zi cu zi, când acordarea primului ajutor de calitate poate reduce riscul de complicații până la sosirea echipajului medical de salvare.

Cursul de prim ajutor este esențial pentru creșterea calității în acordarea primului ajutor la locul accidentului. Un astfel de curs ajută salvatorul să identifice leziunile și să acționeze în cunoștință de cauza.

Curs on-line/ Training în domeniul acordării primului ajutor.

Cursul de prim ajutor organizat fie în varianta on-line pe platforma de elearning, fie că și training, se adresează în primul rând tuturor  persoanelor care doresc să dețînă cunoștințe medicale de baza sau să deprindă tehnicile esențiale de salvare, dar și angajaților diferitelor companii, în funtie de specificul activității și a riscurilor la care sunt expuși aceștia, țînând cont că în conformitate cu Legea nr. 524 din 24.11.2004, art.11, aceste cursuri sunt obligatorii pentru pentru categoriile profesionale expuse riscurilor de accidentare. 

În acest sens, în vederea facilitării accesului angajaților la programul de formare, trainingul poate fi organizat și la sediul angajatorului.  Cursul este susținut de formatori cadre medicale cu experiență atât în sistemul medical, cât și în activitate de formare profesională.

Ce veți cunoaște la finalul cursului de prim ajutor?

• Rolul salvatorului în cadrul procesului medical 

• Evaluarea primară a victimelor 

• Principalii pași de urmat în cazul producerii unui accident de muncă 

• Aplicarea protocolului S.V.B conform Consiliului European de Resuscitare 

• Parcurgerea algoritmului suportului vital de baza și defibrilarii semiautomate externe în cazul producerii 

• Alertarea corectă a serviciilor medicale de urgență 

• Resuscitarea cardiopulmonara 

• Poziția laterală stabilă - PLS 

• Electrocutarea 

• Intoxicațiile 

• Hemoragiile, leziuni de părți moi, arsuri 

• Pansamente și bandaje 

• Fracturi și luxații 

Despre cursul on-line

Cursul on-line este disponibil pe platforma de elearning, care permite parcurgerea materialelor de studiu oricând, indiferent de locație, în ritmul propriu de asimilare a informațiilor, având posibilitatea pe toată durata cursului, de a relua informațiile necesare pentru aprofundare.  Pe tot parcursul programului de studiu vei beneficia de consultanță din partea specialiștilor noștri în domeniu, dar și de asistență tehnică pentru utilizarea platformei.

 Certificatul obținut

Certificatul de absolvire obținut în urma promovării unei evaluări finale, atestă dobândire competențelor specifice și nivelul de instruire. 

În vederea particularizării unei oferte de curs de prim ajutor adresată companiilor interesate de formarea angajaților proprii, solicitarea se poate transmite accesând secțiunea Contact .

Înscriere la curs

Pentru a va înscrie la curs este necesară completarea formularului disponibil prin accesarea butonului “ÎNSCRIE-TE LA CURS”.

Pe email vor fi trimise instrucțiuni referitoare la derularea următoarelor etape, de confirmare a plății, activarea datelor de acces pe platforma de studiu, transmiterea certificatului de absolvire. 

 

Cursuri similare

Responsabil cu gestiunea deșeurilor

Curs online de specialitate pentru persoanele desemnate să gestioneze deșeurile conform OUG. 92/2021

450 Lei
Inspector în domeniul Sănătății și Securității în Muncă

Curs online pentru pregătirea specialiștilor desemnați cu organizarea activității de protecție a muncii.

450 Lei
Îngrijitor bătrâni la domiciliu

Curs online de îngrijire persoane vârstnice la domiciliu, pregătire profesională conform legislației și standardelor în domeniu.

450 Lei
Infirmieră

Ghid practic care te ajută să te pregătești pentru o carieră în domeniul medical.

450 Lei
Responsabil Protecția Datelor cu Caracter Personal (DPO)

CURS on-line practic privind protecția datelor cu caracter personal, în conformitate cu Regulamentul General de Protecția Datelor (GDPR).

450 Lei
Controlul conflictului la locul de muncă

Preluarea controlului asupra coflictelor - Cum să rezolvi și să diminuezi disputele la locul de muncă

450 Lei