Studiaza liber - oriunde, oricand!

Intrebari frecvente

 • Î

  Despre cursuri on-line

 • Î

  Cum ma inscriu?

  Inscrierea la cursuri on-line se efectueaza prin completarea formularului de inscriere, disponibil prin accesarea butonului  de inscriere, din pagina de prezentare a cursului.

  Exista doua optiuni de inscriere:

  √ Utilizator nou. In situatia in care utilizati acest site pentru prima data, completati direct formularul de inscriere si in acelasi timp se creaza automat si cont de utilizator pe site. Dupa trimiterea formularului veti primi un email de confirmare a inregistrarii, impreuna cu datele de logare pe site. Datele se completeaza o singura data si vor fi preluate automat in cazul inscrierilor viitoare. Aceste date vor fi utilizate si pentru emiterea facturii proforme si a diplomei de participare.
  In cazul in care doriti doar crearea unui cont fara a va inscrie la curs, puteti accesa sectiunea creare cont.

  √ Utilizator deja existent. In cazul in care sunteti deja inregistrat pe site, pentru a va inscrie la un curs on-line, este necesara autentificarea, prin accesarea butonului de Login cursanti.  Datele asociate contului dumneavoastra vor fi preluate automat in formularul de inscriere.

  Ulterior inscrierii la curs, pe adresa de e-mail utilizata la inregistrarea pe site, va fi trimis un mesaj de confirmare, impreuna cu datele de logare pe platforma electronica de studiu, precum si pe platforma aferenta competentelor cheie, fundamentale dezvoltarii personale si profesionale. Aceasta platforma poate fi utilizata in mod gratuit, reprezentand, pe langa o sursa educativa, si un instrument de familiarizare cu sistemul E-learning.

 • Î

  Cum platesc?

  Pentru validarea inscrierii si activarea datelor de acces, este necesara efectuarea platii. Dupa transmiterea formularului de inscriere, aveti posibilitatea de a selecta modalitatea de plata dorita, fie on-line cu cardul prin PayPal, fie prin transfer bancar. 
  Plata prin transfer bancar se efectueaza in baza unei facturi proforme, ce poate fi descarcata direct din contul dumneavoastra de utilizator.

  Dupa confirmarea platii, vor fi activate datele de logare pe platforma electronica, primite in cadrul e-mail-ului de confirmare a inregistrarii la curs, date de acces care vor fi active timp de 30 de zile, aceasta fiind perioada standard de desfasurare a unui curs on-line.

 • Î

  Cum invat?

  Sistemul de eLearning ecalificat.ro reprezinta solutia pentru o educatie moderna, determinata de necesitatea de invatare pe tot parcursul vietii, de perfectionare continua si dezvoltare a abilitatilor si capacitatilor personale, prin aplicarea diverselor tehnologii informationale moderne, de comunicare.

  Operationalizarea sistemului de e-learning presupune utilizarea unei platforme electronice de studiu, care sa asigure toate conditiile necesare eficientizarii studiului. Din acest considerent, sistemul de e-Learning este pregatit sa ofere toate facilitatile moderne, multimedia, in baza tehnologiei informatiei, care sa garanteze calitatea continutului digital, flexibilitatea programelor de studiu orientate pe necesitatile cursantului.

  Metoda de studiu permite acumularea cunostintelor intr-un mod cat mai simplu si eficient. In cadrul platformei electronice se vor putea desfasura urmatoarele tipuri de activitati:   

  √ Curs on-line. Pentru a parcurge suportul de curs aveti nevoie de acces la internet, deoarece materialul de studiu este disponibil exclusiv pe platforma on-line, platforma ce nu permite descarcarea lectiilor pe computerul utilizatorului.

  Suportul de curs este structurat pe capitole si lectii, prezentate  secvential, astfel incat cursantul sa-si poata gestiona singur parcursul, in functie de timpul si ritmul propriu de invatare. Accesul se realizeaza in baza datelor de logare primite pe email, in momentul inregistrarii pe site-ul ecalificat.ro, active din momentul inregistrarii platii, timp de 30 sau 60 de zile (in functie de programa de pregatire aferenta fiecarui tip de curs), data pana la care cursul trebuie finalizat.

  √ Clase virtuale. Aceasta activitate presupune afilierea cursantilor la grupuri de studiu, organizate in functie de tipul cursului urmat.

  √ Seminarii on-line, organizate cu ajutorul instrumentelor specifice sistemului e-learning, de tipul video-conferintelor, discutiilor pe forum, chat, de grup sau individual, in cadrul carora sunt abordate diferite subiecte sau teme specifice.

  √ Evaluare periodica, de tipul testelor grila, care permit verificarea in mod obiectiv a cunostintelor dobandite dupa fiecare etapa de studiu. Rezultatele afisate la finalul testelor indica nivelul de pregatire al cursantului si sprijina in acelasi timp, pregatirea pentru testarea finala.

  √ Teme practice, exercitii. In functie de specificul programului de studiu, aceste teme si exercitii practice au ca scop operationalizarea cunostintelor dobandite. Acestea vor fi evaluate in mod direct de catre lectorul de curs, care va transmite cursantului recomandarile potrivite, in functie de rezultatele obtinute.

  √ Evaluarea finala, de tip test grila on-line, intr-un timp prestabilit, calculat astfel incat evaluarea cunostintelor sa se realizeze in mod cat mai obiectiv.

 • Î

  Ce tip de certificat pot obtine?

  Odata cursul finalizat, este emis certificatul de abolvire care atesta participarea la un program de formare profesionala, in baza caruia au fost dobandite anumite cunostinte si competente specifice, aferente tipului de program urmat.

  Transmiterea certificatului catre absolvent se face gratuit prin posta, la adresa de expediere dorita.

  CERTIFICAT ABSOLVIRE CURS ON-LINE/TRAINING

  Certificat participare cursuri on-line

  Certificat de absolvire curs on-line/ training. Tip de certificat obtinut in urma absolvirii unui curs on-line, eliberat de furnizorul de formare profesionala, care poate face dovada unei pregatiri initiale intr-un anumit domeniu, fie pentru o ulterioara evaluare a competentelor, fie pentru autoinstruire, sau in orice alte situatii in care nu se solicita in mod expres un certificat de calificare sau absolvire obtinut pe cale formala.

© ecalificat.ro | Web design: StudioWEBER Politica cookies | Politica GDPR | Termeni si conditii