SSM / PSI
Instruire pentru lucrul la înălțime

Instruire pentru lucrul la înălțime

Disponibilitate: indisponibil momentan

Prin participarea la cursului de INSTRUIRE PENTRU LUCRUL LA ÎNĂLȚIME, se va realiza pregătirea de specialitate a lucrătorilor care urmează să-și desfășoare activitatea la înălțime în diferite domenii de activitate, pe diferite clădiri, schele pentru realizarea construcțiilor, platforme industriale sau petroliere, turnuri sau antene de telecomunicații, prin însușirea normelor privind securitatea în desfășurarea lucrului la înălțime.

 
Gratuit

Ce reprezintă lucrul la înălțime și care sunt obligațiile angajatorilor pentru desfășurarea activității în siguranță?

Conform prevederilor legale în domeniu sănătățîi și securotatii în muncă, lucrul la înălțime este definit că fiind activitatea desfășurată de către angajat, la o înălțime de minim 2 metri, măsurat de la tălpile lucrătorului și până la sol sau orice altă suprafață. În aceste condiții de desfășurare a unor activități la o înălțime variată, implică existența unor riscuri semnificative ce pot conduce la accidente grave cu urmări dramatice. Din această cauza, lucrul la înălțime este permis doar persoanelor apte dinpunct de vedere medical, și corect instruite pentru lucrul la înălțime. 

Angajatorului îi revine obligația de a asigura, pe lângă regulile necesare protecției la locul de muncă legate de echipemente potrivite și conformitatea acestora, și asigurarea instruirii corespunzătoare a lucrătorilor, în materia respectării Normelor SSM pentru lucrul la înălțime.

Cui se adresează cursurile pentru lucrul la înălțime?

Aceste cursuri pot fi urmate de toți angajații care urmează să presteze activități la înălțime, dar și managerilor de echipa, supraveghetorilor, responsabililor cu aplicarea normelor ssm și protecția muncii, și tuturor persoanelor care își desfășoară activitatea pe schele, turnuri de comunicații, utilaje înalte, scări, sau orice alte structuri de beton sau metal, de tip petrolier etc. Deoarece activitatea la înălțime se desfășoară sub supravegherea unui responsabil direct răspunzător de modalitatea de aplicare și respectare a prevederilor în materie, este foarte important că aceștia să cunoască foarte bine normele ce urmează a fi aplicate, fapt pentru care este instituită obligația realizarii instructajului prealabil.   

Alege tipul de instruire potrivită companiei tale! 

Fiecare companie este diferita, cu activitati particulare si asteptari diferite, fapt pentru care pot fi urmate tipuri de programe concepute diferit:

  • Curs online  pe platforma e-learning, studiu individual: 

Reprezintă o modalitate facilă de a parcurge materialele de studiu, oricând, indiferent de locație, în ritmul propriu de asimilare a informațiilor.

Studiul individual oferă avantajul însușirii informațiilor în funcție de disponibilitatea participantului, putând accesa informațiile oricând pe durata de sesfasurare a cursului, din contul de utilizator pe platforma de e-learning.

Pe toată durata cursului, participantul are posibilitatea reluării informațiile necesare pentru aprofundare, iar în cazul în care sunt necesare lămuriri suplimentare se asigura consultanță din partea specialiștilor noștri în domeniu, dar și de asistență tehnică pentru utilizarea platformei, prin intermediul instrumentelor de comunicare ale platformei de cursuri.

  • Training on-line, pe platforme dedicate videoconferintelor:

Acest tip de program asigura instruire prin interactiunea live cu formatorul, in cadrul unor sedinte desfasurate pe platforme de videoconferinte. 

Studiul individual oferă avantajul însușirii informațiilor în funcție de disponibilitatea participantului, putând accesa informațiile oricând pe durata de sesfasurare a cursului, din contul de utilizator pe platforma de e-learning.

Se poate opta pentru inscrierea la ambele programe in acelasi timp.

Ce vei cunoaște la sfârșitul acestui curs:                           

 - Necesitatea normelor de pretectie la înălțime, împotriva căderii

-  Realizarea programului de protective a lucrului la înălțime

- Desemnarea responsabilului cu intruirea lucrătorilor ce își desfășoară activitatea la înălțime

-  Identificarea și evaluarea factorilor cu risc de cădere

- Stabilirea situațiilor cu probabilitatea de cădere

- Stabilirea masurarilor de asigurare a controlului împotriva căderilor

- Desfășurarea procesului de acces la înălțime, măsuri de securitate

- Stabilirea sistemelor potrivite împotriva căderilor

- Desfășurarea procesului de instruire

- Documentele necesare realizării instructajului.

 

Inscrierea la curs.

Înscrierea la cursul on-line se poate realiza direct, prin accesarea butonului alăturat. Ulterior confirmării plății, datele de acces pentru accesarea materialului de curs vor fi activate și disponibile în contul de utilizator,la secțiunea "Contul meu".

Înscrierea la programul de tip training se va realiza trimițând o solicitare pe adresa de email office@ecalificat.ro

Pentru a vizualiza lista completa a cursurilor on-line click aici.

Cursuri similare

Inspector în domeniul Sănătății și Securității în Muncă

Curs online pentru pregătirea specialiștilor desemnați cu organizarea activității de protecție a muncii.

450 Lei
Prim ajutor/ First Aid

Curs de specialitate pentru acordarea primului ajutor în cazul situațiilor de urgență, cu certificarea competențelor.

450 Lei
Cadru tehnic cu atribuții în domeniul Prevenirii și Stingerii Incendiilor

Pregătire teoretică pentru desfășurarea activităților în domeniul Prevenirii și Stingerii Incendiilor.

450 Lei
Electrician în instalații energetice

Curs de specialitate, adresat celor care doresc să devină profesioniști în domeniul instalațiilor electrice

450 Lei
Obiceiuri productive la locul de muncă

Obiceiuri productive la locul de muncă- dezvoltarea obiceiurilor la locul de muncă pentru creșterea productivității reale.

450 Lei