Management
Managementul proiectelor-atragerea fondurilor europene

Managementul proiectelor-atragerea fondurilor europene

Disponibilitate: disponibil

Curs on-line Managementul proiectelor.

Cursul on-line de Managementul proiectelor asigura pregătirea de specialitate necesară desfășurării tuturor activităților caracteristice gestionării proiectelor și atragereii finanțărilor europene.

Acet curs reprezintă un sprijin practic în înțelegerea și însușirea noțiunilor și procedurilor specifice formulării cererilor de finanțare, fiind în același timp și o reală oportunitate de dezvoltare profesională pentru toți cei interesați să-și construiască o carieră în domeniul consultanței și managementul proiectelor. 

 
250 Lei

Ocupația de manager proiect are în vedere toate persoanele care au responsabilitatea de a realiza și implementa proiecte la nivel operațional, această fiind una dintre cele mai căutate profesii în contextul economic actual. Atât companiile private, cât și instituțiile publice sau ONG-urile au la un moment dat nevoie de consultanță din partea unui specialist în domeniul managementului de proiecte, pregătit să realizeze un proiect de succes. Nu întotdeauna este suficient că o idee să fie bună, de cele mai multe ori este nevoie de măiestria unui specialist care să știe cum să pună în valoare acea idee, astfel încât să să obțină cu succes finanțarea necesară. De aceea responsabilitatea unui manager de proiect este cu atât mai mare prin faptul că de pregătirea și competențele managerului de proiect depinde că o idee de proiect să se concretizeze.

Într-un astfel de domeniu în care cunoașterea legislației specifice este esențială pentru reușită proiectului, devine aproape imposibilă realizarea proiectelor fără a urmă un curs de specialitate, ținând cont și de frecvența modificărilor legislative și de rigorile de scriere a proiectelor. Desigur soluții pot fi preluate și din alte surse, dar pentru această este nevoie de timp și efort suplimentar, ce devin inutile atunci când sursele de informare nu sunt întotdeauna sigure.

Curs on-line Managementul proiectelor, totul pentru un proiect de succes.

Conform statisticilor, 7 proiecte din 10 eșuează din cauza gestionării ineficiente a resurselor materiale, a timpului, pe fondul cunoașterii incomplete a specificațiilor și procedurilor. În practică, tot mai multe companii investesc din ce în ce mai mai mult în organizarea echipelor de profesioniști, pregătiți să gestioneze astfel de proiecte, în ideea de a economisi timp și efort, pentru un control mai bun asupra costurilor și obiectivelor, dar mai ales pentru a evita eșecul.

Cursul on-line de Managementul proiectelor asigura dobândirea competențelor necesare pentru creșterea șanselor de reușită a proiectelor. Cursul se adresează managerilor de proiecte, membrilor echipei de proiect, dar și antreprenorilor sau persoanelor care vizează o pregătire de specialitate pentru dezvoltare profesională. Acest tip de curs își dovedește utilitatea oricând și în orice domeniu de activitate, pentru că de cele mai multe ori, sarcinile din cadrul jobului pot fi considerate adevărate proiecte.

Beneficiile cursului on-line de Managementul proiectelor:

Program de studiu flexibil, adaptat ritmului și disponibilității fiecărui cursant;

Dezvoltarea competențelor generale și specifice, însușirea practicilor necesare organizării și gestionării proiectelor;

Obținerea avantajului competitiv dat de economisirea timpului sau a resurselor materiale, și evitarea erorilor de planificare, cauzate de lipsa de pregătire.

La sfârșitul acestui curs vei cunoaște:                                

·         Conceptele de management și managementul proiectelor;

·         Principiile fundamentale ale managementului proiectelor: anagajamentului, succesului predefinit, eficienței, strategiei, controlului, canalului unic de comunicare, mediului de lucru stimulativ;

·        Coordonarea și organizarea matricială/ independența a proiectelor;Ciclul de viață al proiectelor;

·         Conceperea proiectelor - etape și sub-etape, analiza SWOT, definirea obiectivelor ;

·         Planificarea proiectelor - metode și instrumente de planificare;

·         Managementul financiar, al resurselor umane;

·         Relația cu finanțatorii și beneficiarii proiectelor;

·         Evaluarea proiectelor în vederea finanțării;

·         Fondurile structurale ale Uniunii Europene;

·        Fondurile structurale în România și capacitatea de absorbție a fondurilor structurale;

·         Managementul programelor operaționale;

·         Dezvoltare durabilă, definirea conceptului;

·         Dezvoltare durabilă în contextul Uniunii Europene;

·         Dezvoltare durabilă în România.

Despre cursul on-line

Cursul on-line este disponibil pe platforma de elearning, care permite parcurgerea materialelor de studiu oricând, indiferent de locație, în ritmul propriu de asimilare a informațiilor, având posibilitatea pe toată durata cursului, de a relua informațiile necesare pentru aprofundare. Pe tot parcursul programului de studiu vei beneficia de consultanță din partea specialiștilor noștri în domeniu, dar și de asistență tehnică pentru utilizarea platformei.

Certificatul obținut

Certificatul de absolvire obținut în urmă promovării unei evaluări finale, atestă dobândirea competențelor specifice și nivelul de instruire. Este emis de organizatorul cursului, în calitate de furnizor de formare autorizat.

 

 Înscriere la curs

Pentru a va înscrie la curs este necesară completarea formularului disponibil prin accesarea butonului “MĂ ÎNSCRIU LA CURS”.

Pe email vor fi trimise instrucțiuni referitoare la derularea următoarelor etape, de confirmare a plății, activarea datelor de acces pe platforma de studiu, transmiterea certificatului de absolvire.

 

Cursuri similare

Dezvoltarea continuă a performanțelor angajaților

Managementul performanțelor angajaților - o abordare sistematică pentru creșterea productivității și a eficienței angajatului

250 Lei
Elemente fundamentale de planificare strategică

Elemente fundamentale de planificare strategică – instrumente și sfaturi practice pentru implementarea cu succes a planului strategic organizațional

250 Lei
Gândirea sistemică - Cum să rezolvi definitiv problemele

Gândirea sistemică - Cum să rezolvi definitiv problemele, beneficiile aplicării gândirii sistemice la locul de muncă.

250 Lei
Managementul se învață

Managementul se învață - tehnici și instrumente pentru un manager începător, cum să controlezi cu succes personalul și proiectele.

250 Lei
Managementul angajaților care lucrează de la distanță

Managementul angajaților care lucrează de la distanță, tehnici de eficientizare a gestionării angajaților aflați la distanță.

250 Lei
Managerul de succes

Managerul de succes - fii seful cu care oricine ar dori sa lucreze, un curs care te va ajuta sa devii un manager de succes.

250 Lei