Dezvoltarea profesională a angajaților
Gândirea sistemică - Cum să rezolvi definitiv problemele

Gândirea sistemică - Cum să rezolvi definitiv problemele

Curs disponibil si in Limba engleza

Disponibilitate: disponibil

Curs on-line Gândirea sistemică - Cum să rezolvi definitiv problemele

Acest curs te va ajuta să înțelegi modul în care gândirea sistemică, prin comparație cu procesul de analiză tradițională, îți va influența calitatea activității la locul de muncă, prin înțelegerea relațiilor de muncă, sesizarea consecințelor (intenționate și neintenționate) unei potențiale schimbări, însușirea unui limbaj comun pentru examinarea și rezolvarea problemelor, reducerea mentalității de castă, evitarea luării deciziilor expeditive, creșterea competivității și a rentabilității organizației, identificarea soluțiilor permanente, pe termen lung pentru o problemă.

 
450 Lei

De la producție și desfacere, până la servicii și aprovizionare, organizațiile sunt alcătuite dintr-o serie de părți interconectate. Și deși fiecare ar putea părea că funcționează eficient în sine, o schimbare măruntă poate determina întreg sistemul să devină nefuncțional, creând o reacție în lanț a problemelor.

Gândirea sistemică este procesul de înțelegere a modului în care elementele individuale se influențează în cadrul întregului.

Gândirea sistemică este o abordare proactivă de rezolvare a problemelor, care dintre diverse funcțiuni organizaționale și impactul pe care acestea le au unele asupra examinează relațiile altora. Ceea ce face gândirea sistemică atât de valoroasă este faptul că ea ne permite anticiparea consecințelor —intenționate sau nu—  ca pe potențiale schimbări, eliminarea mentalității de castă, ajustarea perspectivei de abordare a diferitelor puncte de vedere, și menținerea concentrării pe imaginea de ansamblu. Prin înțelegerea și implementarea proceselor gândirii sistemice vei deveni capabil să îți ajuți organizația să găsească soluțiile optime pentru provocări complexe, să dezvolte inovația și să își crească productivitatea.

Scopul ultim este ca gândirea sistemică să îți permită să rezolvi problemele definitiv. În loc să ofere soluții de rezolvare rapidă, care funcționează doar pe termen scurt, gândirea sistemică îți oferă discernământ și capacitate de predicție  pentru a lua decizii și a acționa în beneficiul organizației pe termen lung.

La sfârșitul acestui curs vei putea să:                                 

       să explici ce este gândirea sistemică.

       să identifici beneficiile folosirii gândirii sistemice la locul de muncă.

       să aplici uneltele gândirii sistemice în abordarea problemelor și situațiilor.

       să minimizezi consecințele neintenționate ale deciziilor majore.

       să recunoști potențialele capcane ale implementării gândirii sistemice la locul de muncă.

       să folosești gândirea sistemică la îmbunătățirea inovației și productivității.

Despre cursul on-line

Cursul on-line este disponibil pe platforma de elearning, care permite parcurgerea materialelor de studiu oricând, indiferent de locație, în ritmul propriu de asimilare a informațiilor, având posibilitatea pe toată durata cursului, de a relua informațiile necesare pentru aprofundare. Pe tot parcursul programului de studiu vei beneficia de consultanță din partea specialiștilor noștri în domeniu, dar și de asistență tehnică pentru utilizarea platformei.

Certificatul obținut

Certificatul de absolvire obținut în urma promovării unei evaluări finale, atestă dobândirea competențelor specifice și nivelul de instruire. Este emis de organizatorul cursului, în calitate de furnizor de formare autorizat.

Înscriere la curs

Pentru a vă înscrie la curs este necesară completarea formularului disponibil prin accesarea butonului “MĂ ÎNSCRIU LA CURS”.

Pe email vor fi trimise instrucțiuni referitoare la derularea următoarelor etape, de confirmare a plății, activarea datelor de acces pe platforma de studiu, transmiterea certificatului de absolvire.

 

Acest curs este disponibil gratuit, și în limba engleză. Pentru a accesa și această variantă a cursului, te rugăm să transmiți solicitarea odată cu înscrierea la curs, în campul "Mențiuni".

Cursuri similare

Gestionarea timpului

Tehnici aplicate de eficientizare a timpului, o abordare personalizată a gestionării timpului

450 Lei
Inducția - cum să susții adaptarea noilor angajați

Inducția - cum să susții adaptarea noilor angajați pentru reducerea timpului de acomodare și creșterea productivității imediate

450 Lei
Prioritizarea sarcinilor

Cum se gestionează cu succes sarcinile, termenele limită și așteptările oamenilor, atât la job cât și în viața personală.

450 Lei
Elemente esențiale în vânzări: prospectarea și managementul teritoriului

Întocmirea rapoartelor de afaceri – cum să pregătești, organizezi și prezinți în mod convingător un raport de afaceri

450 Lei
NOU Reziliența psihologică

Află cum să mergi mai departe când întâmpini greutăți, antrenează-ți stima de sine în lupta contra dificultăților zilnice.

450 Lei
NOU Tipare mentale - cum să iei decizii în acord cu realitatea

Cum să iei decizii în acord cu realitatea, cum să separi faptele de opinii, să-ți clarifici presupunerile greșite.

450 Lei