Articole
Recomandarea Consiliului Uniunii Europene din 20 decembrie 2012 privind validarea învățării non-formale și informale (2012/c 398/01)

Recomandarea Consiliului Uniunii Europene din 20 decembrie 2012 privind validarea învățării non-formale și informale (2012/c 398/01)

CONSILIUL UNIUNII EUROPENE, avand in vedere tratatul privind functionarea uniunii europene, in special articolele 165 si 166, si propunerea comisiei europene, adopta prezenta recomandare:

Extras:
“……..……pentru a oferi persoanelor posibilitatea de a demonstra ceea ce au învățat în afara educației și formării formale – inclusiv a experiențelor de mobilitate – și de a utiliza aceste lecții pentru cariera lor și pentru a continua să învețe, cu respectarea principiului subsidiarității, statele membre ar trebui:

1. să instituie cel târziu până în 2018 – în conformitate cu circumstanțele și specificitățile naționale și în modul pe care îl consideră adecvat – măsuri pentru validarea învățării formale și non-formale care să permită persoanelor:

1. (a) să obțină validarea cunoștințelor, a abilităților și a competențelor care au fost dobândite prin învățare non-formală și informală, inclusiv prin utilizarea – acolo unde este cazul – a resurselor educaționale deschise;………
………..pentru a favoriza participarea la acest proces:………:

4. (b) furnizorii de educație și formare ar trebui să faciliteze accesul la sistemele formale de educație și de formare pe baza rezultatelor învățării realizate în contexte non- formale și informale și, acolo unde este cazul și este posibil, să acorde derogări și/sau credite pentru rezultatele relevante ale învățării realizate în astfel de contexte;………”


Alte articole

[item.title]

Din pacate, traim in era in care stresul si problemele ne acapareaza tot mai mult si ne este din ce in ce mai greu sa ne gestionăm emotiile. Fie ca vorbim despre un loc de munca sau viata personala, inevitabil am avut la un moment dat un conflict. Iar daca mai adaugam aici poate si neajunsurile financiare, anumite traume poate din trecut, toate acestea pot duce la atacuri de panica, un fenomen tot mai intalnit in zilele noastre.

[item.title]

Un nou an vine cu noi schimbari in perspectiva si vietile noastre. Ne dorim sa ne perfectionam, sa ne atingem obiectivele pe care ni le-am propus la inceput de an. Desigur ca toate acestea nu vin de la sine, ci trebuie trebuie sa muncim ca sa ne indeplinim scopurile.

[item.title]

Un antreprenor care vrea ca afacerea sa sa se extinda si sa fie in continua dezvoltare, investeste constant atat in serviciile sau produsele pe care le ofera, cat si in ceea ce priveste angajatii sai. O firma care rezista ani in sir pe piata si ramane printre preferintele clientilor este in general formata din angajati stabili, care lucreaza in acelasi loc de multi ani.

[item.title]

Abilitatile de gandire critica trebuie lucrate. Acestea iti permit sa iti dezvolti capacitatile logice, de procesare a informatiei, de a identifica probleme si de a lua decizii potrivite, de a fi disponibil pentru conversatie si de a lua decizii fara sa fii influentat de emotii. Acest tip de gandire este unul rational, reflexiv, ce se concentreaza pe decizie.

[item.title]

A avea o inteligenta emotionala dezvoltata inseamna succes nu numai pe plan relational, si si pe planul carierei.

[item.title]

Suntem diferiti ca si oameni. Avem temperamente si gandiri diferite insa, toti ajungem la un punct comun: dezvoltarea personala si succesul in viata. Cu totii ne dorim sa excelam in afacerile noastre, cat si in relatiile cu persoanele din jurul nostru, doar ca de multe ori ne confruntam cu niste conflicte sau situatii care scapa de sub control. Atunci vin intrebarile: ce s-a intamplat, de ce s-a ajuns aici si care sunt solutiile pentru a rezolva anumite situatii.

[item.title]

Realizarea portofoliului personal de documente la nivelul european de recunoastere, pe care orice cetatean il poate utiliza pentru a-si creste sansele de integrare pe piata muncii sau de accesare a programelor de formare profesionala.

[item.title]

Avizul Comitetului Economic şi Social European privind Comunicarea Comisiei către Parlamentul European, Consiliu, Comitetul Economic și Social European și Comitetul Regiunilor – Deschiderea educației: metode inovatoare de predare și învățare pentru toți, facilitate de noile tehnologii și de resursele educaționale deschise.